2018-03-20 14:02:13• hírek • Bede Emőke

Tematikus programmal készül idén a Szatmáron gyártott kiállítás

Több éves múltra néz vissza már városunkban a „Szatmáron gyártott” kiállítás. Ebben az évben a szokott helyszínen, de újragondolt koncepcióval jelentkeznek a szervezők.

A keddi sajtótájékoztatón a Német-Román Gazdasági Egyesület két tagja, Paula Fogas és Sorina Tulan, valamint az alelnök, Márkos Tibor, számoltak be az idei kiállításról. Mint kiderült, idén eddig nem látott formában, tematikus alapon szervezik meg a kiállítást.
 

Ebben az évben a három fő vezérelv a víz, a turizmus és a hagyományos gasztronómia lesz. Szeretnék felhívni a figyelmet a megye tavaira, gyógyfürdőire, hiszen ennek nem vagyunk híján, mint ahogy tradicionális ételeknek sem. Több helyi pincészet és pálinkakészítő is standot kap majd az egykori Interex csarnokában, de emellett szívesen fogadják azok jelentkezését is, akik valamilyen speciális, megyénkre jellemző étellel jelennének meg a nagyközönség előtt. Végül, de nem utolsósorban a Szatmár megyében található kastélyokat, várakat is népszerűsítik majd, de a természeti szépségekről sem felejtkeznek el.
 

A kiállítás megnyitójára május 11-én kerül sor, a látogatókat az első napon 11 és 18 óra között várják. 12-13-án pedig már délelőtt 10-kor megnyitja kapuit a kiállítás és tart egészen 18 óráig. Ezeken a napokon meg lehet ismerkedni a helyi ételekkel, akár recepteket is lehet szerezni, de több sportbemutatóval is készülnek a szervezők

 

A szervezésben nem csak a Német-Román Gazgdasági Egyesület és a Kisiparosok Kamarájának tagjai vesznek részt, hanem igyekeznek majd minél több partnert bevonni. Továbbra is lehet jelentkezni kiállítónak és/vagy támogatónak, a szervezőkkel a kapcsolatot az office@drwsm.ro címen vagy a 0261-710 316-os telefonszámon lehet felvenni. A hetedik alkalommal megrendezett „Szatmáron gyártott” célja az újragondolt koncepció ellenére ugyanaz: megmutatni helyi értékeinket, s azt, hogy van mire büszkének lennünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: